ElisaCichoracki Työelämän sydämelliset säkeet

Kuvaako vihreitä parhaiten paatunut murjaanien kuningas Pekka Haavisto 60 v?

Vihreä eliitti veteli pakastaan puheenjohtajakandidaattien kortteja pitkin viikkoa. Sokeri jätettiin pohjalle. Sattumaltako? Ei tietysti! 

Viikon kestävän pelin jokainen siirto oli etukäteen tarkkaan harkittu, jopa korttien julkaisujärjestys. Jännityksen haluttiin säilyvän viimeiseen asti. Peliä seuranneille annettiin ymmärtää, että jokainen kieltäytyjä teki tykönään itsenäisen päätöksen. Siitä huolimatta peli päättyi vihreiden kannalta onnellisesti. Pelistä kieltäytyneiden perään kuuluttama kokenut ja tunnettu henkilö löytyi viimeisen kortin takaa.

Kun vihreiden elämä on ollut pitkään sekaista, olisi luullut, että puheenjohtajapeli viedään läpi tyylillä. Päädyttiin kuitenkin naiviin peliin. Kuvitelmaan, että pelin seuraajat eivät tajua pelin juonta. Pidettiin tyhminä tai vähintäänkin yksinkertaisina. Vaikka pitäisi kysyä, ketkä tässä tyhmiä ja yksinkertaisia olivat. 

Aallon vetäydyttyä viime viikolla, vihreiden eliitti päätti pistää puheenjohtajakandidaattien pakan järjestykseen ja aloittaa korttien vedon yksi kerrallaan. Ensin päättivät ketkä pakkaan hyväksytään ja millä roolituksella. Eliitti ei antanut puoluevaltuuskunnan, mandaattinsa mukaisesti demokraattisesti, päättää Aallon seuraajasta, päätyä johonkin muuhun kuin eliitin haluamaan puheenjohtajaan. Vaikka vihreät ovat ”markkinoineet” puoluekoneistoaan demokraattiseksi. 

Demokratiasta ei pelissä ollut pienintäkään merkkiä. Vai väittääkö joku, että puheenjohtajapelistä luopuneet vihreiden kärkihahmot olisivat kieltäytyneet silloinkin, jos eivät olisi tienneet, että viimeisenä pakasta vedetään vihreiden ainoa todellinen kuningas, Pekka Haavisto? Mutta kun tiesivät.

Vihreiden puolue-eliitti touhusi Toukon jättämän sekaisen pakan kimpussa kulisseissa todennäköisesti jo pitkään kaikessa hiljaisuudessa. Tuloksena viikolla nähty sovinnainen ja yksimielinen peli. Yhtään säröä ei tässä vaiheessa haluttu peliin mukaan. Hajottamaan vihreiden imagoa enempää.

Niinpä kaikki kilvasta viikon aikana pois jääneet toistivat sama mantraa kieltäytymisilmoituksessaan ”Vihreät tarvitsevat kokeneen ja tunnetun puheenjohtajan”. Samansisältöiset sanavalinnat paljastivat pelin juonen etukäteen suunnitelluksi.  

Miten muuten kisasta kieltäytyneet olisivat uskaltaneet perustella kieltäytymistään sillä, että puolue tarvitsee puheenjohtajakseen tunnetun nimen, elleivät olisi tienneet, että tunnetumpi nimi on astumassa ehdolle? Outi Alanko-Kahiluotoa ei tunnettuudella selvästikään tarkoitettu, koska kukaan kieltäytyjistä ei häntä tässä yhteydessä maininnut. 

Vihreä eliitti luotti korttipelissään imagoon, jonka media jostain kumman syystä on  vihreistä luonut. Että vihreät poliitikot olisivat muiden puolueiden poliitikoista poiketen aitoja ja rehellisiä. Vihreät paljastuivat tämän viikon pelissä samanlaisiksi pelinporukoiksi kuin muutkin puolueet. 

Aallon vetäytyminen muka yllätys?

Samanlaisella kaavalla vihreä eliitti toteutti viime viikon keskiviikkona ilmoituksen Tuoko Aallon vetäytymisestä. Ylintä johtoa myöden olivat muka järkyttyneitä ja muka yllättyneitä Aallon ilmoituksesta. Heti Aallon ilmoituksen tultua julkisuuteen ei kukaan vihreästä eliitistä halunnut arvioida sanallakaan kiinnostaako pätkäpuheenjohtajan tehtävät. Kukaan ei muka ollut valmistautunut tilanteeseen missään määrin? 

Vastaavassa tilanteessa jokaisessa vähänkin suuremmassa yrityksessä, ja varmasti myös puolueissa, reagoidaan heti kun joku johdosta sairastuu muuhun kuin perusflunssaan? Varaudutaan plään B:llä. Vihreät eivät muka olleet näin tehneet vaikka kysymyksessä oli jo Aallon toinen sairauslomapätkä. 

Kun vielä ottaa huomioon, että masennus sairautena ei ole koskaan parin viikon tai kuukauden juttu, niin todellisuuden on tässäkin kohtaa oltava jotakin muuta kuin mitä vihreiden puolue-eliitti antoi ulkopuolisten ymmärtää. 

Eikö varapuheenjohtaja Ohisalo olisi voinut jatkaa?

Varapuheenjohtajan rooli on pelin pyörityksessä mietityttänyt. Eikö Ohisalon olisi ollut mahdollista jatkaa ensi kesään? Olihan hänet vallittu vihreiden varapuheenjohtajaksi demokraattisemmin  kuin mitä tällä viikolla esitetty peli kielii puheenjohtajan lauantaisesta valinnasta. 

Mielenkiinoista olisi saada tietää, mikä sääntöjen pykälä esti Ohisalon jatkamisen? Oliko puheenjohtajavaali vihreiden johtomiesten ”laillinen” tapa ohittaa Ohisalo. Ja päästä elättelemään toiveita ensi keväänä jaossa olevista ministeripaikoista. 

Puheeenjohtajapelistä otettiin kaikki irti

Jo sunnuntaina vedettiin vihreiden pakasta ensimmäinen kortti. Se oli jokeri, Outi Alako-Kahiluoto. Oliko jokeri jäänyt pakkaan vahingossa? Tuliko Alanko-Kahiluoto peliin ilman puolue-eliitin hyväksyntää, viattomasti ja spontaanisti? Tuskin. Selvinnee huomenna. On muuten ainoa jännitysmomentti huomisessa puoluevaltuuskunnan kokouksessa.

Torstaina antamassaan haastattelussa Alanko-Kahiluoto vaikutti jo hypänneen Haaviston tukijaksi. Yle uutisoi Alanko-Kahiluodon sanoneen: ”Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus politiikassa. Pekka olisi varmasti erinomainen ehdokas puheenjohtajaksi”. Kuka puheenjohtajaksi aidosti haluava luonnehtii tällä tavalla kilpakumppaniaan kesken kisan? Alanko-Kahiluoto oli jo heittänyt pyyhkeen kehään.

Jos taas Alanko-Kahiluodon rooli oli ”ylhäältä” annettu ja osa peliä, on siinä tapauksessa kysymys ”huonon naisen” valinnasta. Kahden henkisesti ”pienen” vihreän miehen, Niinistön ja Haaviston, yhteispelistä. Pari arvioi Alanko-Kahiluodon kisassa helpoiten selätettäväksi naiseksi. Ohisalo olisi ollut vaikeampi. 

Joka tapauksessa peliin tarvittiin nainen, tasa-arvon nimissä. Ja koska vihreiden jäsen- ja äänestäjäkunnassa enemmistö on naisia. Alanko-Kahiluoto soveltui pitkästä kansanedustajauran perusteella hyvin Haaviston aisapariksi. Ja koska ei kelpaa vihreiden naisille. Ja koska Alanko-Kahiluodon puheenjohtaja”menestys” on jo kertaalleen mittautettu edellisissä puheenjohtajavaaleissa. Kaiken edellä esitetyn perusteella jokerilla, Alanko-Kahiluodolla, ei ole lauantaina mitään käyttöä. 

Alanko-Kahiluodon jälkeen tiistaina pakasta vedettiin ensimmäinen kuningatar, Maria Ohisalo. Henkisesti ”pienet” vihreät miehet eivät kuitenkaan tarjonneet suositulle, nuorelle ja kauniille naiselle sivuroolia tärkeämpää osaa pelissä. Kuningatarta pyydettiin jäämään odottamaan parempaa aikaa. Ajan luvattiin tulevan pian. Heti ensi kesänä. 

Milloin muuten joku suomalainen miespoliitikko olisi jättäytynyt huippukannatuksella ulos puolueen puheenjohtajakisasta ja mahdollisesta ministeripaikasta? Ja vielä niin typerällä perusteella kuin, että hänellä on tulevaisuudessakin aikaa päästä hyville mestoille. Ei koskaan. 

Haaviston ja Niinistön yhteispeli oli sujuvaa

Naisten jälkeen oli vuoro vetää pakasta vihreiden toinen kuningas, Ville Niinistö. Koko pelin pääarkkitehti. Niinistön kieltäytyminen kisasta paljasti lopullisesti pelin juonen. Samaa mantraa toisti Niinistökin ”Vihreissä tarvitaan kokenut ja tunnettu puheenjohtaja”. Niinistöä tunnetumpia vihreitä oli jäljellä tasan yksi. 

Syyksi puheenjohtajapelistä luopumiselle Niinistö kertoi perheen teini-ikää lähestyvän lapsen ja koiran. Tätä syytä lukiessa keskiviikkoaamuna meni varmasti monelta vihreältä vihreä tee väärään kurkkuun tai tuli ylös kurkusta jopa entistä vihreämpänä. Tuskin yksikään vihreä uskoo, että päästä varpaisiin poliitikko voisi yhtäkkiä muuttua teinistään ja koirastaan huolehtivaksi pehmoisäksi. Muistatko jonkun toisen miespoliitikon, joka olisi luopunut puheenjohtajuudesta ja mahdollisesta tulevasta ministerin paikasta perheen edun nimissä? Sivuhuomautuksena Niinistölle, kolmen pojan teini-iän läpikäyneenä yksinhuoltajana totean, että Ville hyvä, juna on jo teini-iässä mennyt. Jollet ole ollut läsnä sitä ennen, myöhästyit ja pahasti. 

Ville itse paljasti, etteivät teini- ja koiraperustelut ole todellisia perusteluita kieltäytymiselle. Niinistön ”pehmoisyys” näet kestää vain muutaman kuukauden. Jo tulevana keväällä Ville haluaa karistaa teini-ikäisen vanhemman huolet ja koiran ulkoilutuksen ja suunnata kohti Brysseliä. Villehän jo melkein julisti asettuvansa eurovaaliehdokkaaksi ensi kevään vaaleissa. Jätti mainitsematta ymmärrettävistä syistä, ainoan hidasteen ehdokkuudelle. Jos vaikka ministerin tehtävät kutsuvat. 

Jotta  molemmat vihreät miehet, Pekka ja Ville, saadaan keväällä ministereiksi, tuli miesten sopia, kumpi heistä asettuu puheenjohtajaehdokkaaksi. Kun Niinistöllä on kerrotun mukaan tiukka ote puolueessa, vihreät miehet sopivat, että Pekka asettuu ehdolle ja Niinistö hoitaa pelinrakentelun. Jos kevään hallitusneuvotteluissa on vihreille tarjolla kaksi ministeripaikkaa, palkitsee Haavisto ”hyvän veljen” ministeriydellä. Parivaljakon suunnitelma on onnistunut tähän asti täydellisesti. Tärkeintä oli pelata nouseva tähti, kuningatar Ohisalo, ministeripelistä ulos. Siinä onnistuttiin täydellisesti. 

Peli eteni viikon edetessä kuin tanssi

Ennen pelin loppuhuipennusta oli vuorossa vielä yhden kuningattaren vetäminen pakasta. Emma Karin kuultiin toistavan torstaina samaa mantraa kuin aiemmin kieltäytyneetkin ”Vihreät tarvitsevat kokeneen ja tunnetun puheenjohtajan”. Niinistön käskyttämiseen tottunut Kari oli helppo hoito.

Joku ihmettelee miksei Oras Tynkkysen, Olli-Poika Parviaisen ja Kaisa Hernbergin kortteja käännetty yhtä näyttävästi kuin edellä mainittujen. Heitä pidettäneen vihreiden tulevana eliittinä, kuninkaina, kuningattarina ja jokereina. Ja samalla myös nykyisen eliitin pahimpina kilpailijoina kevään eduskuntavaaleissa. Siinä syy miksi heitä ei haluttu päästää median valokeilaan jo nyt syksyllä. Heidän nuoruus, asiallisuus ja asiantuntijuus olisi voinut selvitä liian aikaisin suhteessa puolueen ”vanhoihin” vihreisiin miehiin ja naisiin.

Viikko siis kului kortteja käännellen. Koko eliitti pääsi osallistumaan peliin näkyvästi ja sai upeasti media-aikaa. Viikosta tuli vihreääkin vihreämpi. Pelissä onnistuttiin tässä mielessä sataprosenttisesti. 

Ketään ei huolettanut ilmaantuuko kisaan mukaan yhtään tunnettua vihreää!

Vihreiden puolue-eliitiltä oli unohtunut pelistä yksi luotettavuuden kannalta tärkeä seikka. Kukaan kieltäytyjistä ei ollut missään vaiheessa pätkääkään huolestunut siitä, ilmaantuuko kisaan mukaan yhtään kokenutta ja tunnettua puheenjohtajakandidaattia. Ei tietystikään, sillä kaikki ”pelaajat”  tiesivät jo hyvissä ajoin Haaviston lähdöstä kisaan mukaan.

Jollei peli olisi ollut etukäteen käsikirjoitettu, olisi luullut, että viimeistään Emma Kari olisi kieltäytymisestä ilmoittaessaan ollut huolissaan ilmaantuuko peliin mukaan yhtään tunnettua ja kokenutta vihreää poliitikkoa. Karin kasvoilta tai huulilta ei ollut luettavissa huolen häivää. 

Miten paatunut 60 v mies sopii vihreiden keulakuvaksi?

Kaikkien kisasta kieltäytyneiden peräänkuuluttama ”kokenut ja tunnettu vihreä”, Pekka Haavisto, paljastettiin lopulta viimeisenä korttina. Mikä olisi sopinut peliin paremmin kuin varman voittajan paljastaminen viimeisenä.

Viikolla käydyn pelin nimeksi tarjoan ”Kuka pelkää mustien miestä”. Kaikkihan sitä pelkäsivät, murjaanien suomalaista kuningasta. Kehitysmaahommissa merkittävimmän elämäntyönsä tehnyttä Haavistoa. 

Yksi asia oudoksuttaa Haaviston valinnassa. Vihreä puolueen kannattajat ovat suurimmaksi osaksi naisia ja nuoria. Kuitenkin puolueen keulakuvaksi haluttiin paatunut kuusikymppinen mies? Paatunut, siis tunteeton, sydämetön ja kova. Ainakin Pekan itsensä mielestä. Lainaan hänen omia sanojaan. Viimeisimmässä blogikirjoituksessaan, siinä samassa, jossa Pekka ilmoittautui puheenjohtajakisaan, hän kuvailee Eritrean kuurojen koulun lapsia seuraavasti: ”Jokainen halusi tervehtiä ja jokaisella oli kerrottavaa omasta koulunkäynnistään. Alkoi vähän paatuneempikin sydän sulaa.” Haavisto tunnusti ja tunnistaa itsessään paatuneisuuden, siis tunteettomuuden, sydämettömyyden ja kovuuden. Ja sellaisen vihreät haluavat puheenjohtajakseen ja luotsikseen tuleviin eduskuntavaaleihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Entinen puheenjohtaja Touko Aalto kävi homoklubilla vain läpsyttelemässä miehiä takapuolelle, Pekka Haavisto on tässä suhteessa jo paljon edistyneempi versio, jos hän ottaa puolueen ohjat käsiin. Hän ei tosin taida tehdä temppujaan julkisesti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Entinen puheenjohtaja Touko Aalto kävi homoklubilla vain läpsyttelemässä miehiä takapuolelle, Pekka Haavisto on tässä suhteessa jo paljon edistyneempi versio, jos hän ottaa puolueen ohjat käsiin. Hän ei tosin taida tehdä temppujaan julkisesti.
"
-------------------------------

Hassu kommentti ja ihme vihjailuja. En oikein tiedä mikä tuon tarkoitus edes on. Näyttää tyhmältä? Tuskin sentään. Eikö jollain ole oikeutta läpsytellä miehiä takapuolelle homoklubilla? Mielestäni saavat läpsytellä kunhan ovat kaikki samaa mieltä eli ketään ei loukata. Eihän sitä naisiakaan saa perseelle läpsytellä ilman lupaa, mutta jotkut kyllä ilmoittavat haluavansa sitä ihan vapaaehtoisesti, jolloin lupa selvästikin on olemassa. Haavisto on sivistyneempi/edistyneempi vai... noh, ehkä, riippuu miten sivistyneistön määrittelee. "Sivistyneisyys" on usein vain pintakerrosta, ja sen määrittely vakuuttavasti perin ongelmallista.

Haavistossa lievä epämääräisyys haittaa, ja toki hän lentelee vähän turhan paljon omaan mieleeni. Hän voisi vaikka syödä norsun tai montakin per kuukausi, ja menisi loputtomiin saada samat ilmastopäästöt aikaan mitä lentelyistään kertyy... vatsa halkeaisi norsunlihasta ennen sitä...
No toki tiedän ettei norsuja tyypillisesti kasvateta sitä varten. Ei tarvitse kertoa. Sama pätee vain mihin tahansa lihaan (niilläkin toki eroja).
Noh, voi Haavisto olla muuten ihan kiva mies, ken tietää. Vaikuttaa median kautta ihan henkilöltä, jonka kanssa voi edes keskustella järkevästi.
-------------------------

Eli summa summarum lyhennelmänä:
puolustin Toukon läpsyttelyitä (mitä väliä niistä kenellekään?) ja ylenkatsoin "sivistyneistöä" ja huomautin Haaviston jokseenkin suuresta lentokoneen käytöstä mikäli aidosti pitäisi uskoa ilmastonmuutokseen ( mihin lentoliikenne vaikuttaa reilusti enemmän kuin esim. autoliikenne tai lihansyönti...). Ehkä mm. noista asioista enemmän vielä joskus.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vihreiden peli käynnistyi muutaman puolueen vanhan tekijän arvosteltua Aaltoa ja puolueen julkisuuskuvaa jo ennen Aallon sairauslomaa.

Loppu onkin sitten ollut teatteria tyhmemmille äänestäjille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sykähdyttävää olisi, jos Pekka Haavistolta tulisi Afrikasta kokouspaikalle Suomeen ilmoitus, että hän on juuri aloittamassa pitkän kävelymatkansa kohti Suomea jättääkseen matkastaan mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen ja estääkseen osaltaan ilmastonmuutosta syvällisen vihreän vakaumuksensa velvoittamana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei taitaisi ehtiä kokoukseen paikalle, missä valinta suoritetaan. Videolinkillä sitten pitäisi puhua matkan varrelta. Tekeeköhän Outi Alanko-Kahiluoto niin, kun on siellä Japanissa. Heh heh.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse asiassa uskon vahvasti, että Pekka Haaviston pitkä vaellus jalan kohti Suomea toisi runsaasti
nostetta Vihreälle liikkeelle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Älyllinen ja moraalinen rehellisyys ovat vihreillä koetuksella huudettaessa business-luokan Pekka Haavisto puheenjohtajaksi ilmastonmuutosta kiihdyttäneen pitkän lentomatkan jälkeen.

Tänään vihreät muuttuvat lopullisesti valevihreiksi.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Nämä afrikassa ravaavat ja japanissa matkailevat valevihreät ovat häpeäksi koko aatteelle.

Ajellaan katumaastureilla, matkustellaan businessluokassa, kulutetaan hiilellä tuotettua lämpöä ja sähköä ilman omantunnon kolkustusta. Sitten ollaan niin huolissaan maailman tilasta.

Ainoa oikea vihreä on pentti linkola, joka eli niin kuin opetti. Kalastaja.

Nämä nykyvihreät ovat pelkkiä ääntenkalastajia valheellisine juttuineen ja pelotteluineen. Ei paljoa hiilijalanjäljet huoleta kun ravataan afrikassa jeesustelemassa veronmaksajien rahoilla.

Pahaa pelkään jos nämä tekopyhät pääsevät valtaan niin tehotonta ja tuhoisaa veroeurojen tuhlaamista afrikkaan tullaan lisäämään.

Lentääköhän Outi businessluokassa kiireesti Japanista takaisin, jotta ehtii kokoukseen. Ei paljoa huoleta lentoliikenteen päästöt, mutta muita ihmisiä ollaan kyllä valmiita syyllistämään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt osuit asian ytimeen, yhtä pelleilyä kaikki tyynni. Sottapyttypuolue de Gröna.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tervepä terve, Marko!

Nyt on pakko sanoa, että menit kommentissasi älyttömyyksiin. Vihreät lentomatkustajat eivät muodosta yhtään hiilidioksidipäästöjä. Ymmärrät tämän tolkullisena ihmisenä ihan itsekin. Jos Alanko-Kahiluotojen perhe ei olisi ollut koneessa, kone ei olisi kuluttanut yhtään sen vähempää kerosiinia kuin silloin, kun nämä olivat. Haavistokaan ei Afrikkaan eikä Afrikasta yksityiskoneella lennellyt. Reittilentoja hänkin varmasti käytti. Haaviston mukanaolo ei tehnyt lennosta sen tuhoisampaa ympäristöllemme.

Pölhöä populismia asian ympärillä on tehty. Jos tuollaisella populistisella uholla ratsastaa, pitäisi ensin katsella omia lentämisiään.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Jaahah, Niemeläinen jauhaa edelleen tätä samaa.

Samalla logiikalla ei yhtään valmistusprosessinsa osalta ympäristölle haitallista tuotetta kannata jättää kaupassa ostamatta, koska se on joka tapauksessa jo tuotettu eikä sen ostaminen enää aiheuta mitään päästöjä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Teidän jeesustelijoiden logiikalla mitään ei vihreä voisi kaupasta ostaa. Ei sinne yksikään tuote tule ympäristöä kuormittamatta. Vihreiden ainoa ruoka olisi itse itsensä metsästä kerättävät marjat ja sienet, silloinkin vain, jos menisivät metsään jalkaisin. Vaatettaminen ei raukkaparoille olisi sallittua. Kävisivät kovin vähiin nuo Vihreät de Gröna, jos teidän mittapuillanne määritettäisiin vihreiksi kelvot.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Kuitenkin puolueen keulakuvaksi haluttiin paatunut kuusikymppinen mies? Paatunut, siis tunteeton, sydämetön ja kova. Ainakin Pekan itsensä mielestä. Lainaan hänen omia sanojaan. Viimeisimmässä blogikirjoituksessaan, siinä samassa, jossa Pekka ilmoittautui puheenjohtajakisaan, hän kuvailee Eritrean kuurojen koulun lapsia seuraavasti: ”Jokainen halusi tervehtiä ja jokaisella oli kerrottavaa omasta koulunkäynnistään. Alkoi vähän paatuneempikin sydän sulaa.” Haavisto tunnusti ja tunnistaa itsessään paatuneisuuden, siis tunteettomuuden, sydämettömyyden ja kovuuden. Ja sellaisen vihreät haluavat puheenjohtajakseen ja luotsikseen tuleviin eduskuntavaaleihin.
"
---------------------------------------------------------

Damn................ miten sinä kehtaat :D Siis aidosti hassua nähdä että joku kehtaa heittää kunnon loikan tuon kautta ja sanoa Haavistoa paatuneeksi ;) Ihan pirun huvittavaa. En oikeasti ole kauhean vakuuttunut Haaviston hyvyydestä tai vastaavasta, mutta miten helposti nykyään yritetään leimata ihmistä pahaksi tai tässä kohtaa paatuneeksi.. superhauskaa. Ja tietenkin aika kuvottavaa ja silleen myös...

------------------------------------------------------------
Nooh, itsekin totesin (käsittääkseni totuudenmukaisesti), että Haaviston lentokuluilla luultavasti popsisi monta elefanttia per kk (kääntäkää lennossa elefanttipihvit vaikka pahimpiin eli käsittääkseni naudanlihapihveihin), joten en ole immuuni itsekään. Tosin uskon olleeni oikeassa... en ole tehnyt lopullisia laskelmia mutta oletus on kova ;). Useat vihreät eivät omasta mielestänikään ole sinne päinkään lopulta luontoa suojelevia - poikkeuksia on. Haluavat vain tuntea olevansa parempia kuin monet muut, ja sehän epäilemättä tuntuu kivalta. Ja se ryhmähenki ja omassa kivassa heimossa olo ... ai että.

No mutta - tuo mitä kokeilit tehdä Haaviston suhteen oli vähän tuhmaa. On hän sitten loppupeleissä paatunut tai ei.

Muutoinkin mikäli et parikymppisenä ole hyvää kaikille haluava jonkin ideologian kannattaja, niin sinulla ehkei ole sydäntä (muitakin vaihtoehtoja tosin on). Mikäli 60-vuotiaana et ole edes aavistuksen paatunut edes joiltain osin, niin et ole elänyt ollenkaan.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Vihreiden puoluevaltuuskunnan johtaja Kaisa Hernberg on kehunut vihreiden olevan hyviä puhumaan. Mitä hän sillä tarkoittaakin kertoo se varmasti totuuden. Kyllä he puhua osaavat vaikka aidanseipäistä kunhan ne vaan ovat kaukana kehäkolmosesta.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

""""Viimeisimmässä blogikirjoituksessaan, siinä samassa, jossa Pekka ilmoittautui puheenjohtajakisaan, hän kuvailee Eritrean kuurojen koulun lapsia seuraavasti: ”Jokainen halusi tervehtiä ja jokaisella oli kerrottavaa omasta koulunkäynnistään. Alkoi vähän paatuneempikin sydän sulaa.” Haavisto tunnusti ja tunnistaa itsessään paatuneisuuden, siis tunteettomuuden, sydämettömyyden ja kovuuden. Ja sellaisen vihreät haluavat puheenjohtajakseen ja luotsikseen tuleviin eduskuntavaaleihin.""""

Paatuneempaakin lukijaa alkaa suututtamaan tälläiset tekstinpätkät!

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Uraani halkeaa ja tuottaa myös Vihreän sähköautoon valkeaa ?

Toimituksen poiminnat