ElisaCichoracki Työelämän sydämelliset säkeet

Vihreitä ei näemmä kiinnosta vaalimenestys – turvautuvat ”vanhoihin pieruihin”

  • Vihreitä ei näemmä kiinnosta vaalimenestys – turvautuvat ”vanhoihin pieruihin”

Paljon on jo ehditty spekuloimaan vihreiden tulevasta pätkäpuheenjohtajasta. Joten lyhyestä virsi kaunis. Vihreiden tappiokierre jatkuu jos vihreiden puheenjohtajaksi valitaan

-  Pekka Haavisto, koska henkilö on jo loppuun kulunut, väritön, flegmaattinen ja kaukainen (en uskalla kutsua mieheksi, ettei joku suutu, enkä tiedä miten homoparit haluaisivat puolisojaan yleisesti kutsuttavan). Ja Haaviston kiinnostus on aina kohdistunut kansainvälisiin asioihin, joilla on suurin merkitys presidentinvaaleissa toisin kuin eduskuntavaaleissa, joihin vihreät etsii joukkojen johtajaa. 

- Ville Niinistö, koska mies on jo loppuun kulunut umpipopulisti, kerran käytetty on aina vanha ja vanhana pysyy. On ollut ilo seurata politiikkaa vuoden verran ilman tätä joka paikan ”räksyttävää koiraa”.

- Outi Alanko-Kahiluoto, koska on vaan niin kuiva tyyppi. On kyllä viime aikoina yrittänyt piristää ilmettään punahuulilla kuin valmistautuen suureen juhlaan? Ja eikö hänen suurimpana kiinnostuksen kohteena ole aina ollut taide, taiteilijamiehensä ja -serkkujensa etujen ajaminen. Viimeiset hetket ovat Outilla käsillä tavoitella ministerinpaikkaa ja sitä tilaisuutta ei nyt sitten jättänyt käyttämättä. Eikös taiteilijapiireissä nainen ole tunnetusti ”out” sen jälkeen kun on täyttänyt 50? Nyt siis Outi out kun viimeinen käyttöpäivä jopa ylittynyt.

- Emma Kari, koska hänen "etenemisensä" vihreissä perustuu vain ja ainoastaan Niinistön suosikkiuteen, Tiedä häntä mistä syystä? On vain jotenkin yhtä vastenmielinen populisti kuin ”isäntänsä”. Vakka kantensa valinnut. Ja toki tuo monen esille nostama asia, Kari lähti puolueen puheenjohtajakisaan vuosi sitten ja jakoi vihreät ja tullee sen vuoksi jakamaan vihreät koko poliittisen tulevaisuutena ajan, ikuisesti. Sekamelskaan on vihreät tuomittu Karin johdolla.

- Oras Tynkkynen, koska on hyvä ja ryvettymätön ilmastoasiantuntija, jolla olisi taatusti imua tulevissa vaaleissa, mutta kun on mies. No mitä ongelmaa miehessä sitten on. Vedän sen yhteen jäljempänä.

- Kaisa Hernberg, koska on Aaltoa nyt sijaistavan Maria Ohisalon tapaan puolueen ulkopuolinen kasvo ja äänestäjille tuntematon. Joskin selvä kakkonen.  Mitä nyt äiti Satu Hassin varjo hieman himmentää kiiltoa. Joidenkin mielestä varmasti kirkastaa.

Jäljelle jäi vain yksi menestyksen avain. Maria Ohisalo. Miten upeasti on nuori nainen tullut julkisuuteen Aallon aalloissa. Vaikka kertoi viisaasti antavansa itselleen "kasvuaikaa" on Marian jättäytymisessä pois puheenjohtajakisasta kysymys vain Marian kilpailijoiden taktiikasta, Marian ulosajosta puheenjohtajakisasta. Ohisalon jättäytymisen taustalla on pakko olla "vanhojen pierujen" kiinnostus ministeripaikkoihin. Kaikenkarvaisista selittelyistä, että pitäisi saada keulaan vanha ja kokenut veturi. Ylipuhuneet Ohisalon. Ohisalo, anna mennä ohi noiden selittelyiden. Ryvettynyt Suomi tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan nuoria edustavia naisia. Ei ministerin postissa ole mitään pelättävää, virkamiehet tukevat asiassa kuin asiassa.

Koska isot ja pienet vihreät miehet ovat viime kuukausina näyttäneet lähes kaikki likaisimmat puolensa mitä ihmisestä voi löytyä, on vihreissä nyt jos koskaan todellinen tilaus naiselle. Haavistoa rasittaa kampaajakumppaninsa ”tappelut” ikuisesti, Aalto huomasi, että vihreän vihreä on myös vihreämpää aidan toisella puolella. Touko petti ja jätti. Kaiken kukkurana Jani Toivolan laskutuspetokset eduskunnassa ja kyseenalainen kolmen miehen ”haaremi” Lauttasaaren kodissa. Come on, uskaltaako kukaan vihreä mies lähteä edes eduskuntavaaleihin ehdolle? 

Tiedetään, miesratsut eivät tällaisia kauan märehdi. Onneksi vielä sentään me naiset. Mielenkiintoista siis nähdä ottaako joku vihreä mies riskin ja lähtee puheenjohtajakisaan. No toki lähtee. Rötösherrakanssaveljistä viis veisaavat.

Toivon siis Ohisalon uudelleen harkintaa ja kovasti! Uudet raikkaat ja tuoreet kasvot ilahduttavat ja siinä olisi vihreiden potentiaali ja vain siinä. Kuten juuri eilen julkaistu gallup kertoo, vihreät on nuorten puolue ja siksi uudistuminen, raikkaus ja tuoreus iskisi nuoriin jos mikä. Ovathan nuoret kaikkea sitä itsekin.

Ja onhan Ohisalolla vielä yksi ”kortti”. Ohisalo on kaunis ja selvästi itsestään hyvin huolta pitävä nuori nainen. Jos pitää huolta itsestään, kantaa todennäköisesti myös huolta muista. Ja miten nuori kaunis nainen yhdistettynä älykkyyteen iskisi miehiin?! Niin nuoriin kuin vanhoihin. Huh huh! Ihan pelottaa miten meidän muiden puolueiden edustajille kävisi. Ehdokaslistat olisi pakko pistää uusiksi. Tulisi ilmiö Ohisalo!

On muistettava, että jokaisella on etsikkoaikansa ja Maria Ohisalolla se on nyt. Jos jättää tilaisuuden käyttämättä, ei sitä todennäköisesti tule enää koskaan uudestaan. Marian kannattaisi miettiä puheenjohtajuutta uudemman kerran tykönään. Käsittääkseni kukaan ei voi vihreiden puolueorganisaatiossa, kulisseissa, vaatia Ohisaloa pysymään kisan ulkopuolella ja mikä parasta puheenjohtajan kannatuskin olisi varma. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olet pahasti väärässä, Haaviston tai Niinistön johdolla vihreät ottaa vaalivoiton.

Nykyinenkin kannatus on riittävä hallitukseen ja vaalivoitto.

Sittenpähän sen näkee, veikkaampa, että yllätyt.

Mulle kelpais, että ei menesty, ja vasemmistoliitto menestyisi vielä paremmin, mutta kyllä vihreät on vahvoilla.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Toki on mukavaa pyöritellä henkilökuvia ja kyllähän jokainen puheenjohtaja(ehdokas) edustaa tiettyjä asiapainotuksia eli puheenjohtajan valinta on myös linjavaali, mutta silti järkevämpää on tutkailla puolueita ja niiden johtajia asiasisältöjen kautta.

Maria Ohisalolta on tältä syksyltä jäänyt mieleen yksi selkeä sisältökannanotto. Syyskuussa puoluejohtajien A-studiokeskustelussa yhtenä aiheena oli yritystuet. Ohisalo sanoi että yritystukien sijasta kaikki tuet pitää ohjata työvoiman liikkuvuuden edistämiseen (mukaanluettuna asuntopolitiikka). Minulle se särähti, pahastikin. Se on tyypillinen Helsinki-vihreiden näkemys: koko väestö on keinolla millä tahansa ohjattava niinsanotusti kehäkolmosen sisälle.

Ylipäänsä valtiolla ei mielestäni ole mitään oikeutta ohjailla ihmisten sijoittautumista eri paikkoihin millään tavalla. Siinä ihminen nähdään ylhäältä ja ulkoa ohjailtavana välineenä, massana.

Elisa Cichoracki

Juhani, olet oikeassa. Asioiden ja osaamisen kautta asiaa tulisi tarkastella. Olen vain oppinut hyväksymään, että raikas ja uusi fiksu tyyppi kyllä oppii hallitsemaan asiat nopeasti, tai niin nopeasti kuin nyt poliitikko keskimäärin oppii :) Toivoisin politiikkaan ihan uudenlaista henkeä Ohisalon perään huutamisella, pelaamisen sijaan. Siksi nuoret ryvettymättömät ovat suosikkejani. Virkamiehet ja puolueen oma muu johto ja hallinto ovat kuitenkin aina perään katsomassa. Siis vaikkei valintahetkellä olisikaan mikään osaaja-asiantuntija, en olisi huolestunut. Karismaattisuuttakaan en pidä huonona ominaisuutena, vaikken ihan heti sitä löydä Ohisalosta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Täysin samaa mieltä. Jos nyt Haavisto on ykkönen, niin Vihreät voivat unohtaa vihreytensä ja uskottavuutensa luontopuolueena.

Ahkera lentomatkaaja Haavisto ei ole valmis tekmään edes älytyötä kiinteistöomaisuutensa kasvattamisen suhteen vihrein arvoin.

Jos taas vihreät arvot ovat sukupuolisista seikoista kiinni puheenjohtaja valinnoissa, niin tämä on jo täysin järkyttävää vasemmiston luontopuolueelta, jos nainen ei kelpaa puolueen johtoon.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Onko sinulta jäänyt huomaamatta, että naisia on ollut puolueen johdossa useitakin? Ville Niinistöä ennen oli Anni Sinnemäki.

1987 Kalle Könkkölä
1987–1991 Heidi Hautala
1991–1993 Pekka Sauri
1993–1995 Pekka Haavisto
1995–1997 Tuija Brax
1997–2001 Satu Hassi
2001–2005 Osmo Soininvaara
2005–2009 Tarja Cronberg
2009–2011 Anni Sinnemäki
2011–2017 Ville Niinistö
2017–2018 Touko Aalto

Puheenjohtaja valitaan demokraattisesti äänestämällä.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Onpas erikoinen analyysi.

"(en uskalla kutsua mieheksi, ettei joku suutu, enkä tiedä miten homoparit haluaisivat puolisojaan yleisesti kutsuttavan)."

Tuo homoviittaus on erityisen ikävä, ilmeisesti kirjoittajalla on ennakkoluuloja homoja vastaan.

"On muistettava, että jokaisella on etsikkoaikansa ja Maria Ohisalolla se on nyt. Jos jättää tilaisuuden käyttämättä, ei sitä todennäköisesti tule enää koskaan uudestaan. Marian kannattaisi miettiä puheenjohtajuutta uudemman kerran tykönään."

Kyse on pätkäpuheenjohtajuudesta, joten esim. Ohisalolla on aikaa ja mahdollisuuksia vaikka mihin. Ei etsikkoaika lopu tähän aikaan, minkä uusi puheenjohtaja on johdossa. Ei todellakaan.

Vihreissä puheenjohtaja valitaan demokraattisesti, ei jollakin mies/naiskiintiöllä, ja hyvä niin. Vihreissä on tasaisesti ollut sekä naisia että miehiä johtotehtävissä, mikä ei ole tavallista muissa puolueissa.

Toimituksen poiminnat