ElisaCichoracki Työelämän sydämelliset säkeet

Rinne ei ole Rinteellekään aina alamäkeä - pääministeriys valovuosien päässä

Jo on aikoja eletty! Puoli vuotta ennen vaaleja ”joku” kehtaa julistautua jo melkeinpä pääministeriksi. Vastaavaan ei ole kukaan aikaisemmin sortunut, ei politiikassa eikä työelämässä. Lopullista päätöstä ovat ”suuret johtajat” antaneet odottaa. Kieltäytyneet jopa puhumasta valinnastaan ennen kuin valinta on varma.

Vaatimattomana ja nöyränä ei ”joku” ole itseään julkisuudessa esitellyt. Eikä sellaisena ole ”jokua” muutkaan nähneet. Mairea hymy on ”jokun” taattua kestotavaraa. Kertonut syvästä ja ikuisesta rakkaudesta itseensä ja sanomaansa. 

Viime viikon lopussa ”joku” laukaisi sen minkä on ilmeistään päätellen halunnut sanoa jo pitkään. Ihailtavan kauan jaksoi pitää sisällään tuon rakkaimpansa. Vihdoin sen päivä koitti. Peilin edessä oli valmistauduttu pitkään ja etsitty sopivaa ilmettä. Josta ei paistaisi läpi liikaa pöyhkeys ja omahyväisyys. ”Jokun” perusominaisuudet. 

Kun treenit oli treenattu ja huippukunto saavutettu, ”joku” oli vihdoin valmis. Päästämään ulos sen, mitä häneltä on viikkotolkulla jo kierrellen ja kaarrellen tivattu. ”Joku” vihdoin kertoi olevansa valmis pääministeriksi! 

Järkevissä porukoissa, ay-liikkeen ja politiikan ulkopuolella, ”joku” olisi ollut ajat sitten pohjasakkaa. Vain ay-liikkeen järjettömät porukat mahdollistivat ”valtaanpääsyn”. Kuinka niin järjettömät? Nehän ovat aina tehneet niin kuin ylhäältä on määrätty. Ei annettu käyttää omaa järkeä. Muille kyllä pokkuroineet heti jos ”ulkopuoliset” ovat uskaltautunut niiden reviirille. Ja reviirihän on tunnetusti laajentunut pitkin matkaa. Ilman minkäänlaista häpeää tai salailua eduskunnan lainsäädäntövaltaan asti kuten kaikki meneillään olevasta farssista tiedämme. 

En sanoisi, että pääministeriksi julistautuminen puoli vuotta ennen vaaleja on huono idea. Sanoisin, että se on tosi surkea idea. 

”Jokun” ulospäästö mätsää tosi hyvin ay-liikkeen kasvattiuteen. Ay-pomona tottui mahtailemaan ja ottamaan vallan omiin käsiinsä. Vaikka demokratiasta ja solidaarisuudesta liikkeessä jatkuvasti puhuikin. Todellisuudessa kukaan ei uskalla asettua tielle poikittain makaamaan. Jos uskaltaa, ovea näytetään. Fiksuimmat narisuttelevat liikkeen ruostuneita saranoita kuitenkin ihan omatoimisesti kun huomaavat meiningin.

Olisiko ”joku” median ja ”jokun” porukoiden yhteinen suunnitelma. Kun riittävän ajoissa ”jokun” pääministeriyttä puhkutaan, sitä todennäköisempänä ”jokun” porukoiden vaalivoittoa pidetään. Ajatuksena aikaisessa ”paljastuksessa” lie se, että pistetään kansa makustelemaan puoli vuotta etukäteen miltä kuulostaa pääministeri ”joku”. Luotetaan, että sitä paremmalta ja turvallisemmalta mitä pidempään ”jokua” on suussa pyöritelty. Ja lopputuloksena huhtivaaleissa runsaasti viivoja ”jokun” porukoille.

Kukaan ei ole ”jokun” kikkaa aikaisemmin kokeillut. Jollei gallupit näyttäisi ”jokun” porukoille hyvää, niin pääministeriksi julistautumista voisi pitää epätoivoisena viimeisenä yrityksenä.

”Jokun” porukoissa on varmasti vatuloitu pitkään mitä negatiivista pääministeriydestä puhuminen jo tässä vaiheessa voi tuoda tullessaan? Todennäköisin lie kyllästyminen omahyväisen ”jokun” naamaan. Eikä omahyväisyys voi ”jokun” naamasta hävitä, ei mitenkään. Pääministerimuudi on kytketty päälle, eikä sitä sammuta mikään.

”Joku” itse nosti ”pääminisriydestään” ilmoittaessaan tikun nenään aiemman ministeriytensä. Vaikuttaa ”jokun” ykkösaseelta. Kyllä kannatti ministeriydestä kertoakin, sillä muutoin sitä ei olisi muistettukaan. Että ”joku” olisi ollut jossain kohtaa ihan ministeri? 

Syykin unohdukseen löytyi, pesti oli kestänyt peräti lähes vuoden!  Muisti palautui hetkessä. Teki poliittista historiaa kun hyppäsi ministerin tehtävään suoraan ay-pomon likaisista saappaista. Vailla minkäänlaista kokemusta valtakunnan politiikasta. Kertoo muuten ”jokun” yhteiskunnallisesta vastuunkannosta aika paljon. Siis sen olemattomuudesta.

Jollei ”jokulla” olisi ollut taustatukena ay-liikettä, ei ”jokulla” olisi ollut mitään saumaa voittaa kilpasiskoaan puheenjohtajakisassa. Ja syrjäyttää valtionvarainministerin paikalta. Ei ollut kysymys ”jokun” paremmuudesta vaan ay-liikkeen äänillä läträämisestä. Jollei ”jokun” porukoiden puheenjohtajaksi pääse ay-pomon taustalla niin ei sitten millään. 

Tämä on se kohta, jossa kansalle näytettiin, että ministeri on vain poliittinen eläin vailla minkäänlaista kelpoisuusvaatimuksia. Valtionvarainministerin meriitiksi riitti ay-pomous ja ”jokun” porukoiden puheenjohtajakisan voittaminen ay-liikkeen äänillä. 

Ay-hommissa ”joku” lätisytti isoissa saappaissaan kuraa työnantajien päälle minkä kerkesi. Ja nyt olisi valmis vetämään yritystä nimeltään Oy Suomi Ab? Kyllä Suomen vetäjältä toivoisi edes rahtusen isänmaallisuutta. ”Joku” on näyttänyt ay-pomona ja viimeiset vuodet oppositiosta, kuinka on valmis myymään Suomen vaikka joka viikko ay-liikkeen etujen nimissä. 

En tiedä vastasiko ”joku” pääministeri-ilmoituksensa ohessa myös edelliseen blogikirjoitukseeni. Itse tulkitsen, että vastasi. ”Joku” nimittäin kertoi, että ei ole mitään väärää, että Palvelualojen ammattiliitto PAM on puheenjohtajansa Ann Selinin suulla julistanut, että liitto aikoo tukea ensi kevään eduskuntavaaleissa vasemmistoehdokkaita sadoillatuhansilla euroilla.Mitä muuta tähän voi todeta kuin, että ”joku” jos kuka on oikea henkilö oman porukkansa tukemista arvioimaan. Sarkasmia. Hauska mies tuo ”joku”.

Kädet ovat olleet ristissä, että PAMilaiset ovat vastanneet julkidemari Selinin ”heittoon” heittämällä heipat koko Selin järjestölle. Voi kun tietäisi, kuinka moni on?

”Joku” totesi samassa yhteydessä, että työnantajajärjestöjen erilaiset säätiöt tukevat porvariporukoita samalla tavalla kuin Seliniläiset ”jokun” porukoita. Nyt toivoisi ”jokun” avaavan mitä säätiöitä tarkoittaa, jotta pystytään arvioimaan, onko säätiö yleishyödyllinen, kuten Selinskän PAM on. Kaikki säätiöthän eivät tunnetusti ole yleishyödyllisiä eikä siten vertailukelpoisia ”jokun” esittämällä tavalla.

”Jokulla” ei ole mitään näyttöä osaamisestaan, vain oppositiosta ja ay-liikkeestä räksyttämisestä. Miksei ”jokun” tähänastisia saavutuksia ja näyttöjä ole kukaan nostanut pöydälle ja läpivalaissut. Okei, aikaa siihen toki vielä on.

Odottaa sopii, että ”jokun” työurasta media penkoo kaikki musta aukot kuten on tehnyt muidenkin merkittävään asemaan pyrkivien kohdalla.  Selvittävät erityisesti miten on ”jokun” rehellisyyden laita? Onko ”jokun” soveliasta sovitella pääministerin viittaa tässä valossa? Jää nähtäväksi! Ja ensinhän ”jokun” porukoiden pitää voittaa vaalit.

Niin ja ihan lopuksi, ovatko ”jokun” porukat unohtaneet, että elämän alamäet vaihtuvat tänä päivänä päivässä ylämäiksi. Rinne ei ole Rinteellekään aina alamäkeä ja siksi pääministeriys vielä valovuosien päässä.

Tällaista työelämä politiikassa. Merkittävän tehtävän täyttäminen. Jossa tehdään työelämän tulevaisuutta mitä suuremmassa määrin. Onko se yhtä kuin ay-politiikka vai jotain muuta. Toivottavasti jotain muuta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hallitus ei muuta tee kuin ajaa demareita takaisin kotiin ja demareille luodaan myös uutta äänestäjäkuntaa kokoomuksen ja keskustan äänestäjistä, esim naisista.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

"jonkun" työhistoriassa olisi tosiaan joitain mielenkiintoisia kohtia, joita "kansan" olisi saatava tietää. Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen case Kittilä. Mikäs "jonkun" rooli siinä oikein oli? Todistajana ilmeisesti tällä hetkellä?

Elisa Cichoracki

Niin ja sitten "jokun" erottaminen akt:n lakimiehen tehtävistä v. 1996 matkakustannusten petolliseen laskuttamiseen liittyen. Vähätteli petostaan. Hävisi vuosiksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onpas Elisalla huono muisti, Mari Kiviniemi pääministerinä ollessaan puhui -11 vaalitenteissä jatkuvasti Kiviniemi kakkosesta, tarkoittaen jatkavansa vaalien jälkeen edelleen pääministerina, no rökäletappion kepu silloin koki ja oppositio kutsui ja toivottavasti, Suomen parhaaksi, sama toistuu seuraavissakin vaaleissa. Entäpä Sipilän hallituksen liikenneministeri Berner, haki Suomen kansallisuutta juuri ennen vaaleja, ei politiikassa päiväkään ja kävi kauppaa kepun ja keskustan välillä kauppatavarana ministeriys. Elisa Cichorackin blogi on oiva osoitus siitä miksi AY-liike vastustaa irtisanomisen helpottamista, luottamusta yrittäjiä kohtaan ei löydy.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Liikenneministeriksi oli pakko saada joku, jota poliittiset lehmänkapat eivät sitoneet, sillä muuten näin suuria uudistuksia ja leikkauksia ei olisi saatu tehtyä, kun aina olisi ollut joku vinkumassa, jotain vastineeksi. Nyt oli päytä siltä osin puhdas ja Berner voi jäädä tämän hallituskauden jälkeen "hyvin ansaitulle" eläkkeelle Eduskunnasta,meinaan, jos ei saajatkoaikaa vaaleissa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä niitä tiitteleitä on jaettu etukäteen mailman sivu.
Väyrynen kuuluu tässä lajissa Suomen parhaimmistoon.

Rinne sitäpaitsi on hyvinkin todennäköisesti seuraava pääministerimme.
Siihen on varmasti syynsä.

Toimituksen poiminnat