ElisaCichoracki Työelämän sydämelliset säkeet

Koulut ja kiusaaminen alkoivat! Mitä tekee OAJ ja Sanni? Antaa rikosten jatkua!

  • Koulut ja kiusaaminen alkoivat! Mitä tekee OAJ ja Sanni? Antaa rikosten jatkua!
  • Koulut ja kiusaaminen alkoivat! Mitä tekee OAJ ja Sanni? Antaa rikosten jatkua!

Pienet ja ihanat lapset hengähtivät ”hetken”! Tankkasivat itsensä täyteen kauniita kesäpäivä. Toivottavasti myös riittävästi itsetuntoa, jaksamista, kestämistä, vahvuutta … kestää mitä tuleman pitää. Moni kun on lähtenyt kouluun Haloo Helsingin Tuntematon-laulun sanoin ”reppu täynnä liikaa painoa, jota kotona tuntemattomaksi sanotaan”. Kotona tuntematon, lapsille itselleen tuttu – koulukiusaaminen.

Koulukiusaamisesta on puhuttu paljon.  Liianko paljon? Niin paljon, ettei se enää kiinnosta? Siltä vaikuttaa. Mikään ei näytä muuttuneen. Koko ajan paljastuu lisää uusia kiusaamistapauksia. 

Tiedossa on, että koulukiusaamisen lopettamisen eteen on tehty paljon, ainakin teoriassa. Teoria on tässä yhtä kuin puheita, ohjelmia, lupauksia …

Mikä on tilanne käytännössä? Miten teoria on viety käytäntöön? Mikä on muuttunut koulun arjessa? Onko missään selvitetty ja arvioitu toimien vaikuttavuutta, mikä toimii parhaiten? 

Kiusaamisen vakavista ja jopa lapsen ja nuoren elämän tuhoavista seuraamuksista on kiistatonta näyttöä. Karmeimmasta päästä Jokela, Myyrmanni, Kauhajoki… Kaikkien näiden tekijöiden taustalla tiedetään olleen koulukiusaamisen. Outoa, että kauhutekojen yhteydessä ei avattu koulukiusaamisen osuutta. Kiusaamisen merkitystä tapahtumien kulkuun? Ei myöskään mitä mm. rehtorit, opettajat, koulukaverit ovat tienneet tekijöiden kiusaamisesta, sen laadusta, kestosta yms. Kaikki muuhan teoista tiedetään. 

Tapahtumien yhteydessä ei ole kirjoitettu myöskään sitä, mitä koulu teki tekijän kiusaamisen lopettamiseksi? Voiko tästä ”hiljaisuudesta” johtaa, että kiusaamisesta tiedettiin mutta siihen ei oltu puututtu? Jokainen tietää, että oli sattumaa, että teot tehtiin näissä kouluissa. Potentiaalia olisi ollut monessa muussakin koulussa. Koulukiusaaminen oli noihin aikoihin vaiettu ”salaisuus”. Ja on edelleen.

Kaikesta mediassa, somessa ... kuullusta ja luetusta päätellen koulu näyttäisi tarjoavan kiusaamiselle oivallisen kasvualustan. Hämmästyttävää. Eikö juuri kouluissa kiusaamisen pitäisi olla vähäisintä, olematonta. Onhan koulu täynnä alan ammattilaisia, kasvattajia, pedagogeja, erityisopettajia, kuraattoreita, psykologeja …. kaikki kasvatustieteiden huippukoulutuksen omaavia. Eikö juuri heidän pitäisi hallita kiusaaminen paremmin kuin kenenkään muun tässä valtakunnassa. Heidän jos keiden tulisi toimia AINA ja HETI nähdessään kiusaamista. Siihenhän velvoittaa jo korkea koulutus. Heidän jos keiden ei luulisi kestävän katsoa yhtään lasta tai nuorta kiusattavan! Eihän kukaan muukaan aikuinen kestä?

Kaikesta on pääteltävissä, että kuka on kerran kokenut koulukiusaamisen, lapsen tai vanhemman roolissa, ei unohda sitä koskaan. Kertonee JOTAKIN kiusaamisen merkityksellisyydestä ihmisen elämässä.  Silti vaikuttaa kuin kukaan ei haluaisi oikeasti tehdä töitä sen eteen, että kiusaaminen loppuisi. Ei ainakaan ne, joilla olisi siihen kaikki ”aseet” käytettävissä, OAJ ja Sanni. Montakohan pistetä voisi antaa näille kahdelle kiusaamisen vastaisista toimista?

OAJ:lle täydet nolla pistettä! 

Syitä miksi koulukiusaamista ei ole saatu loppumaan on vain yksi. Koska opetusalaa johtaa Opettajien ammattijärjestö OAJ. Tuo Akavan suurin ja kaunein. Se, jota kukaan ei opetussektorilla uskalla uhmata. Se, joka katsoo vain opettajien napaan. Jolle oppilas on peanutskamaa. Olli Luukkainen sen maskottina. Luottamusmiehet kouluissa pahuuden kekoa rakentavia muurahaisia. Tekemässä ”parhaansa”, että kaikki järkevät ja parhaat keinot koulukiusaamisen lopettamiseksi jäävät käyttämättä. 

Jos OAJ haluaisi, koulukiusaaminen loppuisi kuin seinään. Siihenhän tarvitaan kouluissa vain opettajia. Tueksi muita koulussa toimivia aikuisia. Opettajien toimet, ohjaaminen, valvonta, puuttuminen … luokissa, koulun käytävillä, pihalla… on ydintä. Päälle tiukat sanktiot… Mutta näitä OAJ ei salli. Miksei? OAJ on opettajien edunvalvontajärjestö, jonka KAIKKI toiminta perustuu opettajien työelämän helpottamiseen ja laadun parantamiseen. Opettajien etujen valvontaan - ei missään määrin oppilaiden etujen valvontaan! 

Koulukiusaamisessa menevät opettajien ja oppilaiden edut ristiin. Kiusaamisen lopettamiseen tarvitaan vahvaa opettajien osallistumista. Heittäytymistä! Mikä tarkoittaa opettajille lisätyötä ja lisävastuuta. Tämä on se YKSI ja AINOA syy miksi OAJ ei ole ottanut eikä ota koulukiusaamista hoitaakseen.  Siitäkin huolimatta, että opettajat ovat sen toiminnallaan, siis toimimattomuudellaan, itse aiheuttaneet. Jättäneet puuttumatta kiusaamiseen kun olisi pitänyt– laissez faire!

Jos opettajille maksettaisiin kiusaamisen vastaisista toimista KOHTUULLINEN korvaus,  EHKÄ opettajat saataisiin mukaan. Ilmaiseksi OAJ ei anna mitään.Se on ollut OAJ:n iänikuinen toimintamalli. Jos tulee lisää tehtäviä, muttei lisää liksaa ei kun pers…penkkiin. Tähän ovat työnantajat ja niiden edustajat, rehtorit, väsähtäneet. Siitä heillä on vuosien kokemus.

OAJ roolina on räksyttää ja haukkua. Olla koulun toimintaa nuuskiva koira, joka nostaa jalkaa jokaisen koulun nurkalla Hangosta Nuorgamiin.  Merkkaa osaksi reviiriään. Luukkainen Pasilan kopissaan vahtii opettajien tehtäviä, työmäärää, palkkaa …. KAIKKEA. Toki myös sitä, että opettajien palkka juoksee joka vuosi huimasti korotetuin prosentein. Myös sitä, että opettajien tehtäviä ei sidota tiettyihin kellonaikoihin ja paikkoihin. Tosi tarkka myös siitä, etteivät opettajat joudu tekemään kesäaikana päivääkään töitä. Summa summarum, OAJ vahtii kaikkea mikä kouluissa liittyy opettajiin. Ja kaikkihan koulussa liittyy opettajiin tavalla tai toisella. Jos jossakin suunnitellaan jotakin opettajien ”pään menoksi” kuten koulukiusaamisen vastaisia toimia, OAJ hyökkää ja puree. 

Useimmat lie huomanneet, että OAJ on pitänyt jatkuvasti otsikoissa opettajien kiusaamista. Suojattiensa kiusaamisia. Viimeksi toukokuussa ”Opettajien työ­hy­vin­voin­ti on vaa­ka­lau­dal­la, kiusaamista kohdannut yli kolmannes opettajista”. Missä otsikot, joissa OAJ olisi huolestunut oppilaiden kiusaamisesta.? Ei ooo näkyny!

Totuuden nimissä on OAJ JOTAIN tehnyt koulukiusaamisen eteen. Se on osallistunut yhdessä Kuntaliiton ja Vanhempainliiton kanssa vuonna 2016 julkaistun ”Meidän koulussa on ilo olla ja oppia” – ohjeen laadintaan, jossa käsitellään koulukiusaamisen ja väkivallan nujertamista. Yksi ohje lisää. Kiva koulu – ohjeen oheen.  Tärkeää, joskaan ei tärkeintä, OAJ:n ohjeen laadintaan osallistumisessa oli se, että OAJ voi sanoa, että sekin on tehnyt JOTAIN koulukiusaamisen eteen. 

Ohjeissa ei ole kuin yksi vika. Ne ovat VAIN ohjeellisia. Ne eivät sido ketään, niiden noudattamatta jättämisestä ei seuraa mitään. Kenenkään pää ei joudu niiden rikkomisista pölkylle. 

Asiantuntijalle ei ollut mikään yllätys, muille todennäköisesti kyllä, että uudesta ohjeesta puuttuu se tärkein. Miten toimitaan jos koulu ei puutu kiusaamistilanteisiin? Mitä seuraamuksia koulun henkilöstölle aiheutuu jos koulu tietää kiusaamisesta eikä toimi ripeästi ja asianmukaisesti? Miten vanhempien silloin tulisi toimia? Voidaanko henkilöstöä syyllistää  kiusaamiseen puuttumattomuudesta jollakin tavalla? Millä tavalla? Näistä ei ohjeessa hiiskuta sanaakaan. Ei tietenkään. Se on se tärkein syy, miksi OAJ oli projektissa mukana. 

Ei vahtikoira ollut mukana ”nuolemassa” oppilaita, vaan nuuskimassa tekelettä ja merkkaamassa ohjeen omakseen. Muut osallistujat olisivat varmasti halunneet pistää koiran istumaan, näyttää paikkaa, kuten niin monessa muussakin  projektissa, missä OAJ on ollut mukana. Se ei onnistunut taaskaan. Vahtikoira huolehti, ettei ohjeeseen päässyt mitään opettajille epämieluisaa. 

Kyseisestä ohjeesta ei löydy vanhemmille MITÄÄN ohjetta tilanteisiin, joissa koulu on jättänyt puuttumatta kiusaamiseen. Kaikki muu ohjeistuksesta näyttäisi löytyvän. Koomisinta ehkä on, että ohjeessa kerrotaan painavalla äänellä miten vanhempien tulisi kiusaamistilanteissa käyttäytyä. Eiköhän vanhemmat tämän osaa itsekin. Koulu voisi keskittyä omiin velvoitteisiinsa. Sitten kun ne on hoidossa, lähteä opastamaan vanhempia. Toki joillakin vanhemmilla voi olla asiassa ongelmia. Ne, joilla on vanhemmuutensa kanssa, ehkä koko elämänsä kanssa ongelmia. He tuskin avaavat ohjetta ja etsivät ohjeistusta kiusaamistilanteisiin. Jos ohje enemmän kiinnostaa, löydät sen tästä.

No miten vanhempien sitten pitäisi toimia, kun koulu ei puutu kiusaamiseen nopeasti ja tehokkaasti. Jos kiusaamisessa täyttyy virkavelvollisuuksien rikkomisen tunnusmerkistö (rikoslain 40 luku 9 §), voi opettaja, rehtori, opetustoimenjohtaja tms., joka on ollut kiusaamisesta tietoinen, muttei ole ryhtynyt riittäviin toimenpiteisiin kiusaamisen lopettamiseksi taikka mikäli opettaja tai rehtori eivät ole ilmoittaneet kiusaamisesta perusopetuslain mukaisesti vanhemmille, joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen, josta rangaistus on sakko tai enintään vuosi vankeutta. Löydät rikoslain tästä

Totuus on, että uudet eikä vanhat ohjeet riitä.  Ohjeet eivät ole riittäneet työntekijöidenkään kohdalla. Suojaksi tarvittiin työturvallisuuslaki. Vastaava yksilöidympi lain suoja tarvitaan myös lapsille.  Kaikki tietävät, että tällaisia lakimuutoksia OAJ vastustaa. Ainakin nyt tietävät. 

Usko ja luottaminen asian hoitumiseksi muulla tavalla kuin lainsäädäntöteitse on kuitenkin mennyt. Tie on kuljettu, etten sanoisi kaluttu, loppuun. Ei anneta koiran enää purra. Pelastetaan lapset OAJ:lta. Tässä asiassa koira tietää, ettei kansa jaa karkkeja koiralle ja vaan lapsille! Kerrankin koira joutuu istumaan ja sille voidaan näyttää paikkaa. Nyt ei toreilla räksyttämisestäkään ole apua.

Siispä hopi hopi Antti homiin, nuori ja tarmokas oikeusministerimme!

Sannille täydet nolla pistettä! 

No mitä on asian eteen tehnyt opetusministeri Sanni? Ei mitään. Ei ainakaan mitään kuuluvaa ja näkyvää. On ollut tiukasti kytkettynä OAJ:n koiravaljakossa johtajakoira-Ollin perään. Olli on vienyt ja Sanni ei ole edes vikissyt. 

Sanni on käyttänyt kaiken energiansa varhaiskasvatusasioihin. Pistänyt ”vähän” esiopetusta kuntoon. Ymmärrettävää toki, onhan Sannilla esiopetusiässä oleva lapsi. Ministerin tehtävässäkin ensin oma pesä kuntoon, sitten vasta muiden. Näin helpolla ei OAJ ole päässyt missään muussa uudistuksessa. Ei kyllä voi mitenkään toivoa, että Sannin lasta alettaisiin kiusata. Siis, että Sanni vihdoin suuntaisi energiansa koulukiusaamisen vastaisiin toimiin. Ja turha toivo muutenkin, eihän kohderyhmä pääse äänestämään. Poliitikot kun touhuavat vain niiden asioiden parissa mistä saa parhaan äänisaalin.

Sannin viimeisin ”loistoidea” on muuttaa vain vajaa kolme vuotta voimassa ollut kaikille pakollinen vuoden kestävä esiopetus kaksivuotiseksi. Koskemaan siis myös 5-vuotiaita. Tässäkin OAj vie, eikä taaskaan Sanni vikise. Päinvastoin, kuljetaan käsi kädessä. Vihreää valoa on Sanni jo ehtinyt tällekin OAJ:n idealle vilauttaa. Ja Olli taputtaa karvaisia käsiään! Saadaanhan taas lisää opettajia työllistettyä. Sanni toteuttaa OAJ:n villeimmätkin unelmat, yksi kerrallaan. Ei näytä Sannia kiinnostavan mistä kunnilta, uudistusten maksumiehiltä löytyy rahat. Toivottavasti lakimuutosten hintalappu paljastuu Sannille itselleen seuraavissa vaaleissa.

Niin idylliseltä Ollin ja Sannin yhteinen matka kuulostaa, että pakko on siteerata yhtä lastenlaulua. Sillä lie Olli sekoittanut Sannin pään ”Mitähän se Olli tahtoo, tintan tantan tallallei…Olli se tahtoo Sannin, tintan tantan tallallei… 

Voisitko Sanni vihdoin irrottautua OAJ:n otteesta ja paneutua täysillä koulukiusamiseen? Jos vaikka ihan ensitöiksesi selvittäisit mikä on koulukiusaamisen tila tällä hetkellä? Onko toimet olleet riittäviä? Tarvitaanko lakiuudituksia?

Olisiko myös tarpeen miettiä miten koulukiusaamisen pysyvät arvet tulisi korvata kiusatuille? Kiusaaminenhan on pilannut monen lapsen ja nuoren koko elämän. Aiotko esittää yhden vuoden pakollista terapiajaksoa? Vähän niin kuin yhden vuoden pakollinen esiopetus. Muuttaa vuoden terapian kolmen vuoden päästä pakolliseksi kahden vuoden terapiaksi, ihan niin kuin esiopetuksessa? Niin ja muistathan edellyttää terapeutilta opettajan kelpoisuutta.  Tai sen voit unohtaa, siitä OAJ kyllä pitää huolen.

Lopuksi

Vuosia koulukiusaamista seuranneena, lukuisia kiusatun hätähuutoja lehdistä ja mediasta lukeneena, ei voi muuta kuin ihmetellä miten sivistysvaltiossa on lasten kiusaaminen koulussa edelleen mahdollista. 

Mikseivät opettajat vapauta tässä asiassa itseään OAJ talutusnuorasta. Ota koppia koulukiusaamisesta. Päättää puuttua kiusaamiseen HETI, selvittää kiusaamisen syyst ja taustat HETI. Eikä sammuttaa koneistoa ennen kuin ollaan varmoja, että tilanne on onnellisesti ohi.

Oman lapseni kiusaamisesta on jo 14 vuotta. Onni oli tuolloin vain seitsemän vuotta. Leikkipuistossa, jonne Onni suuntasi koulupäiviensä jälkeen, oli onnekseni asiansa osaava ohjaaja. Kertoi eräänä päivänä, kuinka puiston lapset olivat parin viikon ajan juosseet Onnia pakoon, eivät ottaneet mukaan leikkeihin ... Aloitti varovaisesti ja kysyi onkohan Onnilla kaikki hyvin, olenko huomannut mitään kotona? En ollut. Päästyämme autolle ja kysyessäni asiaa Onnilta, pieni poika puhkesi hillittömään itkuun ja kertoi, että totta on, myös koulussa kaikki karttoivat häntä. Luokassa kukaan ei halunnut istua viereisessä, ei ottaa mukaan välituntileikkeihin, ei istua ruokasalissa samassa pöydässä… Tilanne oli jatkunut koko syksyn, koulun alkamisesta. Soitin kotiin päästyäni Onnin luokanvalvojalle. Sanoi ”En ole huomannut mitään”. Mitä siinä voi vanhempi tehdä. Väittää, että kyllä olet? (Koulu oli yksi valtion "eliitti"kouluista, jonka toimintaa valtion korkea-arvoiset virkamiehet valvoivat).

Tämä on se ydin miksi kiusaaminen jatkuu. Kukaan ei pysty sanomaan mitä koulussa tapahtuu. Valvomaan koulun toimintaa. Muut kuin koulussa olevat. Ja he tukevat koulun maineen ja henkilöstön suojelun varjolla toisiaan. Kuinka moni vanhempi on kuullut saman ”En ole huomannut mitään”.

Olen suunnattoman kiitollinen leikkipuiston ohjaajalle, joka pysähdytti ja sain tiedon asiasta. Jäi tuolloin korvaamatta hänelle. Jos luet tämän, otathan yhteyttä. Kiitollisuuteni ei häviä koskaan. Onni oli nimensä mukaisesti onnekas!

Silti korvissani kaikuu luokanvalvojan sanat ”en ole huomannut mitään”. Nekään sanat eivät häviä koskaan. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

On helpompaa olla huomaamatta mitään, koska silloin ei joudu ikävään välikäteen.

Toni Rintala

En usko kiusaamisen loppuvan sillä, että palkataan aikuisia "vahtimaan" lapsia, jos aikuiset eivät saa tehdä mitään kiusaamisen lopettamiseksi.

"Kyseisestä ohjeesta ei löydy vanhemmille MITÄÄN ohjetta tilanteisiin, joissa koulu on jättänyt puuttumatta kiusaamiseen. "

Nytkö koulun on alettava opettamaan vanhempia? Tietääkö joku jossakin, mitä kiusatun vanhemmille pitää opettaa? Keskimäärin vanhemmat alkavat syyttää opettajaa siitä, että tämä ei tee mitään.

Jo nyt on iso ongelma se, että lasten vanhemmat uhkailevat opettajaa. Paremmin pysyy työpaikka alla, kun ei pienistä asioista ala vanhempia syyttämään.

"Päättää puuttua kiusaamiseen HETI, selvittää kiusaamisen syyst ja taustat HETI"

Tuon estää Suomen laki ja kukkahattutädit, ei OAJ.
Jotkut rehtorit ovat puuttuneet kiusaamiseen, mutta sitten ovat saaneet varoituksen apulaisoikeuskanserilta lainvastaisesta toiminnasta.

Toisaalta, miten ihmeessä selvität syyn? Kysymällä lapsilta? Minä en ainakaan silloin tiennyt miksi minua kiusattiin. Ja kiusaajatkin sanoivat aina vain, että huvikseen kiusaavat. Koska se oli mahdollista.

"vanhempia ei enää kunnioiteta ja opettajilla ei enää ole valtuuksia tehdä mitään." - Mirita Saxberg US blogissaan

-koulukiusattu

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

maahanmuuttajataustaisten kanssa on kuulemma sellaista ongelmaa, että sekä lapset ja varsinkin heidän vanhempansa sangen herkästi suorastaan estävät havaittuihin ongelmiin tarttumisen rasismikortilla, monissa tapauksissa se lienee ainoa heidän oppimansa keino reagoida asioihin, rakentaa vaistomaisesti suojamuuri ympärilleen ja jonka purkamiseen ei kantiksille ole annettu työkaluja.

opettajilla saisi tällaisiinkin tilanteisiin olla pakittamisen sijaan pokkaa ja oikeus sanoa,
että ole minusta mitä mieltä haluat, mutta puhutaanpas nyt sitten siitä itse ongelmastakin.

nykyään tällainen opettaja saa todennäköisesti potkut

Pekka Iiskonmaki

Ei suomalaista kansanluonnetta voi muuttaa edes koulu.

Koko yhteiskunta on niin rajoittunut, että kiusaaminen ei vaadi suurta poikkeamaan.

Toni Rintala

"Ei suomalaista kansanluonnetta voi muuttaa edes koulu."

Ihmisen luonteeseen viitannet?

Suomalainen kansanluonne on siitä säyseämmästä päästä. Olemme kovin sinisilmäisiä eli hyväuskoisia. Monin paikoin muissa maissa lapsille opetetaan huijaamista ja sääntöjen kiertämistä.

Hämmästyttää tuo sinun vihanlietsontasi suomalaisia vastaan ;)

Pekka Iiskonmaki

#6
Eli kiistät koulukiusaamisen.

Suomalainen kansanluonne on vahingoniloinen ja rajoittunut maailmakatsomus.

Ei se ole vihaa, vaan toteamus kokemuksesta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #7

"Eli kiistät koulukiusaamisen."

Nyt teit virhetulkinnan jälleen. Kiusaaminen on aina ollut läsnä. Se on osa evoluutiota eli selviytymiskamppailua.

"Ei se ole vihaa, vaan toteamus kokemuksesta."

Jos minulla olisi yksi huono kokemus kansanrymän X edustajasta, ja sen perusteella yleistäisin, että X on väkivaltainen kansa, niin sinä sanoisit minua rasistiksi ;)

Ulkomailla se vahingonilo vasta näkyy isosti. Ja maailmankatsomus on rajoittuneinta amerikkalaisilla. Ne ei aina edes tiedä missä Eurooppa on..

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

#8
Toki asia noinkin on.

Venäläiset ovat jenkkeihin nähden sivistyskansa.

Venäjällä on aina ollut koulutuksen kulmakivi matematiikka.

USA:ssa koripallo ja baseball.

Koulukiusaaminen oli Suomessa vielä 50 ja 70-luvuilla opettajien vauhdittamaa.

Peruskoulu lisäsi sitä, kun kaikki pakattiin samoihin tiloihin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Pääosin julkisista varoista, keräyksistä ja lahjoituksista rahoituksensa saavat kansalaisjärjestöt palkitsevat johtajiaan avokätisesti. Palkkakärkeen nousevat erityisesti tiettyjen lastensuojelualan järjestöjen johtajat. Parhaiten tienaavilla järjestöpomoilla on lähes ministeritason ansiot.
Linnanmäen huvipuistoa ylläpitävän Lasten Päivän Säätiön toimitusjohtaja Pia Adlivankin on yksi korkeapalkkaisimmista järjestöpomoista. Hänen vuositulonsa ovat 134 941 euroa, eli kuukausipalkka on yli 11 000 euroa. SPR:n pääsihteeri Irene Kumpula ansaitsee vuodessa mukavat 107 442 euroa, eli lähes 9 000 euroa kuukaudessa. Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri on ex-kansanedustaja Hanna-Markkula-Kivisilta. Hänen vuosiansionsa ovat 100 578 euroa. MLL:n pääsihteerin Milla Kalliomaan vuositulot ovat 94 749 euroa.

Monet sadan tuhannen euron vuosipalkkaa nauttivat järjestöpomot ovat toimineet myös Valtakunnallisessa sosiaali- ja terveysalan eettisessä neuvottelukunnassa ETENE:ssä, joka on vastustanut muutamien tuhansien eurojen kipukorvausten maksamista sosiaalihuollon kaltoinkohtelemille. ETENE on mm. linjannut, että korvausten maksaminen lobotomiapotilaille avaisi portteja muillekin ryhmille vaatia korvauksia. ETENE mainitsee perusteluissaan muun muassa pakkosteriloidut ja -kastroidut ihmisryhmät.
Samoilla perusteluilla myöskään sijaishuollossa kaltoinkohdelluille ei makseta korvauksia ja puuttuva valvonta takaa, että kaltoinkohtelu sijaishuollossa voi jatkua. "

#STEA #RAY #ETENE #SITRA #NESTE #Veikkaus #Soste #Silta #Hope #Voikukkia #Itla #Eduskunta #Hallitus #MTKL #KHO #KO #HO https://www.lokakuunliike.com/…/vertaistyosta-ei-makseta-so…

ELI KORVAUKSIA EI makseta yhdellekkään lapselle tai perheelle koska näiden intresseissä ei ole perheiden hyvinviointi tai oikeudenmukaisuus.Näistä koulukiusaamisista ovat perheet kirjoittaneet vuosikausia,kuten muustakin perheiden kohtelusta suomessa,kiinnostusta ei ole ollut.Ne lapset ja nuoret jotka päätyvät itsemurhaan niistä nämä eivät halua puhua koska julkisuudessa ikävä tahra näiden satapäisten kerholaisten toimintaan.Kiusaamista on muunlaistakin ja ihan viranomaisten toimesta tapahtuvaa.

KIVA-koulu projekti(kaksi daamia keksi) joka on osa tätä veronmaksajien rahoilla kustannettavaa "lastensuojelua"kuuluu samaan kastiin kuin varhainen puuttuminen ,huoliliputukset(sitra-sijoittaja) jne.joita on veronmaksajien rahoilla kehitelty sadoittain näiden lastensuojelun toimijoiden työpaikkoja säilyttämään ja verorahoja polttamaan.KIVA-koulu projektista rehtorit sanoivat jo alkujaan ettei sillä poisteta kiusaamista kouluista.

Normaalijärkisistä ihmisistä koostuva ryhmä taas sai tuloksia mutta kateelliset kerholaiset ja muu sisäpiirien rouvakerho kateellisuuttaan ja katkeruuttaan aloitti mustamaalaamiskampanjat näitä kohtaan KOSKA moottoripyörillä liikkuivat.Näiden rouvakerhojen suurin PELKO olikin se että tuloksia syntyi j akiusaamista saatiin vähennettyä.KIVA-koulu projekti taas ei ole tuonut mitään muuta kuin veronmaksajien rahan palamista ja kiusaajille apua monessa koulussa.

Kiusatut lapset PERHEINEEN ovatkin se taho,joka saa sosiaaliviranomaisten myllytyksen kokea ja SYYLLISIÄ etsitään sieltä,koska HEIKOMPIA ON HELPOMPI LÖYDÄ JA SYYLLISTÄÄ.vastenmielisin ILMIÖ ON SE ETTÄ TÄHÄN PROJEKTIIN OSALLISTUVAT kaikki MUUTKIN "MONIAMMATILLISET ASIANTUNTIJAT TAHOT"silloin kun halutaan kaupungissa tai kunnassa päästä eroon kiusatusta lapsesta perheineen.

Kouluisa on opettajia ja terveydenhoidon henkilökuntaa joka tekee myös lastensuojeluilmoituksia perheistä ,silloin kun vanhemmat alkavat puolustaa oikeuksiaan.Näile tahoille perhe joka ei nöyrry ,anna periksi ON UHKA josta pitää päästä eroon konstilla millä hyvänsä.Lastensuojeluviranomaiset taas eivät koskaan myönnä virheitään,he jopa kostavat perheille jotka uskaltavat puolustaa itseään ja lapsiaan.

Siellä on kouluissa opettajia ja vanhempia jotka keskenään levittävät muiden perheiden asioita selän takana,ja opettavat samat mallit myös lapsilleen.Kiusaamisikierre tai oikeammin syrjintä ja vainoaminen alkavat jo päiväkodissa ja kuinka ollakaan:siinä ovat mukana kaikki tahot henkilökunta mukaa lukien.Pelkästään vanhempien mielipiteet ,ulkonäkö tmv.riittävät.Henkistä kiusaamista on ihan siellä aikuisten puolella ei tarvita mitään syitä.Usein sen kiusaamisen takana jopa ovat nämä tahot joiden tehtävä olisi perheitä auttaa.

Suomessa on ongelmana se ettei täällä ylipäätään ole yhtäkään PUOLUEETONTA tahoa joka antaisi perheille apua ja takaisi oikeudenmukaisen kohtelun.KESKUSTA-KOKOOMUS vastaavat lasten ja perheiden hyvinvoinnista koska heidän ministereidensä käsissä ovat nämä asiat.Se ETTEI kumpaakaan ministeriä kiinnosta sentinvertaa perheiden ja lasten ASEMA SUOMESSA ylipäätään,kuten ei toki monia muitakaan enää.

" Lapsen oikeuksien sopimuksen LOS:n toimeenpano on nimenomaan Sosiaali- ja terveysministeriön vastuulla mutta Saarikkoa toimeenpano ei ole kiinnostanut.
Saarikko ei ole myöskään saanut aikaiseksi eikä edes aloitettua jo myöhässä olevaa selontekoa lastensuojelusta, jonka piti valmistua jo vuonna 2015, ilmeisesti sen takia, että pelkää selonteon hallitukselle epämieluisia löydöksiä. Olisi ikävä joutua jälleen toistamaan kuinka "Kukaan Suomessa ei tiedä ovatko lastensuojelutoimien kohteina oikeat lapset, miksi heidät sijoitettiin, missä olosuhteissa he elävät ja miten lastensuojelun toimet ovat heihin vaikuttaneet" (STM, Toimiva lastensuojelu, 2013).

Lasten oikeuksien sijaan Saarikkoa tuntuu kiinnostavan Keskustan asemien varmistelu maakuntahallinnossa.

LOS ei kiinnosta myöskään ammatillisen koulutusuudistuksen hätiköintiin, digiloikkaan, päivähoito- oikeuksien kaventamiseen, yliopistojen rahoituksen leikkauksiin ja tutkimustulosten kaupallistamiseen, vihapuheen vastustamiseen ja sääntelynpurkuun keskittynyttä Sanni Grahn- Laasosta."

#Keskusta #Kokoomus #Hallitus #Eduskunta
https://www.lokakuunliike.com/…/selvitys-lapsi-ja-perhelaht…

JOSTAKIN KUMMAN SYYSTÄ SUOMESSA ON VAIETTU TÄYSIN LASTEN JA PERHEIDEN ASIOISTA NYKYSUOMESSA JA VARSINKIN sen jälkeen kun lapsilla ja perheillä alettiin tekemään BISNESTÄ,eli LIIKETOIMINTAA.

Pekka Iiskonmaki

Suomen Punaisen ristin pääjohtajan palkkaan menee suomalaisilta kerätyistä vapaaehtoisrahoista valtaosa.

Toimituksen poiminnat